Påsarna finns i två olika varianter

Om du inte vill släpa runt på stora väskor och papperskassar fulla med tunga saker är tygpåsen det bästa alternativet. Det kan även vara bra att veta att det finns två olika varianter av denna påse.

Den första varianten av tygpåsar är tillverkad av miljöcertifierat bomullstyg. Detta innebär bland annat att tygen är helt fria från bekämpningsmedel och att bomullen är miljömedvetet odlad. Det är inte bara tillverkningsprocessen som är miljömedveten, det är även avgaserna från transporten som förstör miljön. Om du väljer denna typ av av påse så vet du att miljön inte har skadats av tillverkningen.

rutupproret content 600x200 0003 Layer 1 - Påsarna finns i två olika varianter

Det andra alternativet är att du köper en tygpåse som är gjord utav polyester. Skillnaden är här att polyestertyget inte är miljömedvetet gjord. Tillverkningen kräver tre gånger så stor energiåtgång som tillverkningen av bomull. Detta är på grund av att råmaterialet som finns i polyester är fossila källor, som dessutom innehåller skadliga kemikalier som inte är bra för miljön. Polyester innehåller små bitar av plast som vid utsläpp i haven gör stor skada för djuren och växterna som lever där. Det innebär alltså att vi får i oss detta när vi äter fisk som kommer direkt från havet, vilket även är skadligt för oss.

Vi är alla olika och att kunna välja mellan flera tygpåsar är bra. Många är dessvärre inte medvetna om att polyester är så pass skadligt som det är. Att välja mellan något som är skadligt samt kostar pengar och något som är skonsamt mot miljön, och kostar mindre pengar då väljer nog de flesta faktiskt det miljövänliga. Tycker man däremot att det är viktigare att lägga en större slant på påsarna, då kan man göra det också. Det kan vara så att polyesterpåsarna kostar mer för att de bidrar till någon organisation och det är ju i så fall bra.